Областният управител с коментар относно решението Варна да прехвърли акциите си в Пловдивския панаир

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
15:10 / 13.12.2021
2106
Все още няма яснота дали областният управител на Варна Марио Смърков ще върне за преразглеждане решението на местния парламент да прехвърли акциите на Община Варна в Международен панаир Пловдив на дружество "Пълдин туринвест".

"Сега няма да коментирам тази тема! Това е административен акт, който ще предприема в законноустановения срок, след като се запозная с решението на Общинския съвет. Към момента аз официално не съм запознат с него".

Това коментира за Varna24.bg областният управител Марио Смърков.

Както медията ни съобщи, по време на последното си заседание, варненският общински съвет даде съгласието си за прехвърляне на акциите, които община Варна притежава в "Международен панаир Пловдив", на дружеството "Пълдин туринвест". Решението беше взето след дискусия с 28 гласа "за“, 15 – "против“ и 5 – "въздържал се“.

Гласувано бе Община Варна да стане акционер в "Пълдин туринвест", като апортира в пловдивското дружество 16 314 400 броя обикновени поименни безналични акции, с номинал на всяка една от по 1 лев, от капитала "Международен панаир Пловдив".

Съветниците упълномощиха кмета на Варна да предприеме и извърши всички необходими фактически и правни действия по изпълнението на решението.

В същото време депутатът от ГЕРБ-Варна, адвокат Бранимир Балачев, коментира, че Специализираната прокуратура отказва да образува досъдебно производство срещу кмета на Варна по повод съмнения за нарушение, свързано с решение на ОбС -Варна за сключване на договор с Министерството на икономиката за прехвърляне на собствеността на 16 314 400 броя поименни акции от капитала на "Международен панаир Пловдив".

Мотивът е липса на извършено престъпление по чл. 282, ал.1 от НК или друг текст от НК, обуславящ компетентност на СП, от кмета на Община Варна.

Той коментира, че Община Варна няма интерес да върне акциите на Министерството на икономика, а да ги апортира от "Международен панаир Пловдив" в по-печелившото търговско дружество "Пълдин туринвест", каквото е последното решение на местния парламент.

Виж коментарите (1)

Още по темата (52):
29.02.2024 Министър Богданов: Очакваме обективен съдебен процес за собствеността на Пловдивския панаир
16.02.2024 Кметът на Коцев: Акциите на Варна в Пловдивския панаир трябва да се върнат на държавата
25.01.2024 Общински съвет Варна отказа да гледа въпроса с акциите на Пловдивския
панаир
25.09.2023 Съдът потвърди запора върху апортираните от община Варна акции от Пловдивския Панаир
04.08.2023 Запорираха акциите на Община Варна към "Пълдин Туринвест" от капитала на Пловдивския панаир
24.07.2023 ВКС: Агенцията по вписванията няма право на жалба по казуса с Пловдивския панаир
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).