Областният управител се срещна с ученици от ПГИ "Д-р И. Богоров"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:18 / 22.04.2012
1381
Бивши и настоящи ученици от
ПГИ"Д-р Иван Богоров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Група ученици от ПГИ "Д-р Иван Богоров" посетиха Областна администрация - Варна и се срещнаха с областния управител Данчо Симеонов. Визитата бе във връзка с изпълнението на проект BG 051РО001-4.2.05 "Да направим училището привлекателно за младите хора", който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Учениците са организирани в клуб "История на моето селище", в който е заложена темата "Институциите на властта". 

Така от първо лице те имаха възможността да научат повече за дейността на областния управител и ръководената от него администрация. В приятелски разговор с Данчо Симеонов десетокласниците придобиха по-голяма представа за структурата на Областна администрация - Варна и основните казуси, по които работят нейните служители. Областният управител представи област Варна като географско разположение с нейните природни дадености, административно разпределение и икономическо развитие. Пред бъдещите икономисти той очерта основните сектори, които допринасят най-много за това Варна и региона да са добро място за правене на бизнес. На първо място Данчо Симеонов посочи тежката индустрия - главно със заводите в Девня, сред които се открояват най-големия производител на калцинирана сода в Европа "Солвей Соди", заводът за химически торове "Агрополихим" и "Девня цимент", където са едни от най-големите инвестиции в областта. На второ място се нарежда морският бизнес с корабостроенето и кораборемонтът и на трета позиция е туристическия бранш. "Наред с това", подчерта Данчо Симеонов, "много залагаме и на така наречената "зелена енергия" от възобновяеми енергийни източници, като част от грижата за опазването на околната среда". Областният управител запозна своите гости с работата на областната администрация по въпросите, свързани със собствеността на земеделските земи, както и реализирането на големи инфраструктурни проекти. 

Пример за последното той даде с реконструкцията на пистата и изграждането на новия международен пътнически терминал на Летище Варна, укрепването на ската на крайбрежната алея във Варна и изграждането на различни логистични центрове на територията на областта. Как става разпореждането с държавната собственост, кои са най-честите въпроси, които гражданите отправят към областния управител и остава ли му време за почивка бяха другите теми, които учениците от гимназия "Д-р Иван Богоров" коментираха с Данчо Симеонов. В края на разговора те му подариха годишника на училището за 2011-а, с историята на учебното заведение и успехите, постигнати от неговите възпитаници, както и брошурата "Богоровски гимназист", отразяващ част от събитията в регионален, национален и международен план с участието на ученици от гимназията. "Важно е да се придобият знания и умения, които в последствие да се използват по най-добрия начин", сподели Данчо Симеонов, като акцентира на активното посещаване на училище. 

В кабинета си областният управител показа на десетокласниците макети на ветрогенератор и самолет, задвижван с помощта на соларни панели, които напомнят за възможностите за добив на енергия от слънцето, вятърът и водата. В края на посещението ръководителят на групата Снежана Генчева сподели, че срещата с областния управител е била много полезна защото на място учениците са имали възможността да се докоснат до една от най-важните институции в града и да усетят атмосферата в нея.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).