Община Варна дава 500 000 лв. за събаряне на стари опасни сгради

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
08:57 / 19.04.2016
2481
Община Варна обяви открита процедура за сключване на рамково споразумение с предмет "Събаряне и премахване на опасни и самосрутващи се, неподлежащи на ремонт или заздравяване сгради и извозване на строителни отпадъци на територията на Община Варна и събаряне и премахване на сгради - общинска собственост и извозване на строителни отпадъци на територията на Община Варна.

За осъществяването на дейностите ще бъдат допуснати три фирми.

При изпълнение на поръчката следва да се извърши Проектиране (при необходимост) и строително-монтажни работи (СМР) по събаряне и премахване на опасни и самосрутващи се, неподлежащи на ремонт или заздравяване сгради и извозване на строителни отпадъци на територията на Община Варна

Ориентировъчно количество и обем: общо през 2014г. и 2015 г. са възложени и изпълнени: - събаряне на сгради - около 61 бр. с общо РЗП около 2584 м2; - извозени на строителни отпадъци - около 2332м3; Посочени са количества на база предходни години и Възложителя по никакъв начин не се ангажира с тях.

Извозването на строителни отпадъци ще се извършва до Регионална система за управление на отпадъците (РСУО) с. Въглен или до терен за който има разрешение за дейности с отпадъци от РИОСВ.

При необходимост изпълнителят следва да изготви или да възложи да бъде изготвен и съответно да съгласува в Община Варна: План за безопасност и здраве за премахването или Конструктивни указания за извършване на самото събаряне, както и План за управление на строителни отпадъци.

Стойността на поръчката без ДДС е 500000 лв.

Участниците следва да имат минимум едно изпълнено строителство, еднакво или сходно с предмета на обществената поръчка, изпълнено през последните пет години, считано от датата на подаване на офертата.


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).