Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна изготвя Стратегия за възрастните хора
Автор: Екип Varna24.bg 08:39 / 28.03.2018Коментари (0)1581
©
Община Варна работи по изготвяне на Стратегия за възрастните хора. Това обяви кметът Иван Портних, който бе гост на отчетно- изборната конференция на общинската организация на Съюза на пенсионерите 2004, която се проведе в зала "Пленарна“. Доклад за дейността на организацията изнесе доц. д-р Геновева Михова, председател на съюза. На срещата присъстваха представители на организации и клубове на хората от третата възраст, Коста Базитов, зам.-кмет, Таня Василева, директор на дирекция "Социални дейности“ към Община Варна. 

"С интерес изслушах годишния отчет, който маркира редица въпроси и проблеми, които съм убеден, че заедно можем да решим, като работим още по-активно. В контекста на поставените теми искам да споделя с Вас, че след решение на Общинския съвет, заедно с колегите от администрацията започнахме изработване на Стратегия за възрастните хора. Вярвам, че с Вашето активно съдействие ще създадем документ, който ще гарантира по-добри възможности за сътрудничество и подкрепа на хората от третата възраст. Поздравявам Ви за Вашата обществена дейност, бъдете все така активна част от обществения живот на града ни“, каза кметът Иван Портних

Община Варна подпомага пенсионерските организации при организиране на различни инициативи, като фестивалът "Листопад на спомените“, "Есенно ехо от раковината“, спортния празник "Спартакиада“. С решение на ОбС се издават безплатни карти за градския транспорт на граждани на възраст над 65г. – за една линия, и над 67 години - за 2 линии. През 2017г. са издадени 498 000 карти на стойност 5,8 млн. лв. Подпомага се и издръжката на пенсионерските клубове, като за м.г. са били осигурени 94 200 лева. Две профилактични здравни програми – профилактика на глаукомата и профилактични прегледи за рак на гърдата, с включена ехография, са част от здравната подкрепа за възрастните хора.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: