Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Община Варна получи награда за активна социална политика
Автор: Стоян Маджиров 16:57 / 13.06.2019Коментари (0)1410
©
Община Варна получи награда за активни социално отговорни политики и цялостен принос за социалното развитие на България от Националния алианс за социална отговорност (НАСО), по време на международен форум в курорта "Златни пясъци“. Призът бе връчен от Георги Георгиев, председател на НАСО, на кмета Иван Портних. Тази година организацията отбелязва и 10 години от създаването си.

"Чест е за Община Варна да бъде партньор на алианса, с който отговорно и активно работим за създаване на още по-ефективна социална политика на местно ниво – за повече социални услуги, за развитие на социалната икономика и социалното предприемачество. В момента Община Варна рeализира 59 социални услуги с общинско и държавно финансиране. Преди седмица доставихме още 2 нови специализирани микробуса за хора с увреждания. С тях стават общо 8, които се ползват безплатно от потребителите“, заяви кметът.

Той припомни, че за последните 6 месеца Община Варна е подписала договори за 3 нови социални проекта по ОП "Региони в растеж“ и "Развитие на човешките услуги“ – за изграждане на Център за лица с деменции, на Център за подкрепа на лица с увреждания, включително с тежки множествени увреждания, както и Патронаж за възрастни хора и лица с увреждания, който ще обхване 495 души.

"Това не е отчет и статистика, а стратегия, лично отношение и грижа за хората със специфични потребности. Вярвам, че  Варна е пример в тази сфера и опитът ни може бъде ползван в национален мащаб“, каза Иван Портних. Той благодаря за доброто сътрудничество с НАСО, както и на всички социални партньори и неправителствени организации!

Официални гости на събитието бяха Султанка Петрова -  зам.-министър на МТСП, Люк Зелдерло -  генерален секретар на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPO), Елеонора Лилова - председател на Държавната агенция за закрила на детето, Силвия Георгиева - изпълнителен директор на НСОРБ. Тази година срещата е подчинена на темата "Партньорство за по-добри социални услуги, заетост и развитие“, а в нея участват над 200 представители на държавни институции, общини, доставчици на социални услуги, неправителствени организации.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: