Община Варна предостави парцел за новата сграда на Карин дом

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
13:38 / 19.11.2019
2709
Започна международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова сграда на Карин дом, която да позволи преместването на услугата за деца със специални нужди и техните семейства в нов дом.

За целта Община Варна предостави парцел с площ 2450 кв. м, разположен в между улиците “Дойран" и “Кирил Шиваров" в района на Очна болница. Датската фондация Велукс ще финансира строителството. Конкурсът се реализира в партньорство с Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България. Това стана ясно на пресконференция днес с участието на Мая Донева - изпълнителен директор на Карин дом, Веселина Василева - координатор на проекта, главния архитект на Община Варна Виктор Бузев, адвокат Цвета Стоева и архитект Явор Панев - консултанти по организацията на конкурса. 

В него могат да участват български и чуждестранни лица или техни обединения с архитектурна проектантска правоспособност в съответната държава на регистрация. Срокът за предоставяне на проектите е 3 месеца – до 19-ти февруари. Съгласно заданието, общото надземно застрояване трябва да бъде проектирано до около 1800 кв.м, с 600 квадратни метра подземни паркинги, със запазване на оптимален брой от съществуващите дървесни видове и свободна дворна площ за парк и детски площадки.

Повече информация за конкурса за проектиране на новата сграда на Карин дом може да бъде открита на специално създадената за целта страница: https://competition.karindom.org

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).