Община Варна с награда за съхраняване на българското ДНК

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:55 / 11.04.2017
1726
Сертификат за принос в съхранението на българското ДНК - за добри резултати на общинската инвитро програма, получи кметът на Варна Иван Портних от Андрей Арнаудов, председател на неправителствената организация "Движение за национална кауза" (ДНК). На срещата присъства и Валентина Иванова, координатор на програмата "Искам бебе".

"Благодаря за високата оценка за усилията, които полагаме да бъдем в помощ на двойките с репродуктивни проблеми. Благодаря и на фондация "Искам бебе" за активното партньорство. 

Изключително добрите резултати, които отчита общинската програма инвитро, ни окуражават да продължим с усилията си още по активна подкрепа", каза кметът Иван Портних.

"С моите приятели от организацията ДНК - Хилда Казасян, Владо Николов и др., започнахме нашата кампания "Направи го за България", която цели да стимулира раждаемостта. В рамките на кампанията на нашата фейсбук страница записваме деца, заченати след 01.01.2016 г. В края на тази годината, вероятно на 21-ви ноември - Ден на християнското семейство, ще направим най-голямото кръщене в България под патронажа на патриарх Неофит. Кръщенетата ще се състоят в големите областни градове в страната и се радвам, че един от домакините ще бъде и община Варна, за което благодаря на кмета, който прие нашата покана",каза Андрей Арнаудов. Той допълни, че за всяка споделена бременност, ДНК ще дари поне 1 лев средства на Фондация "Искам бебе".

"Община Варна е лидер в даряването на средства за инвитро процедури. Тази година в бюджета са предвидени 170 000 лв., а на последната комисия по здравеопазване бяха одобрени за финансиране 30 двойки. Общо 22 са родените бебета, след успешно извършени процедури. Успеваемостта на общинската програма е много добре - над 40 %, в сравнение с националната, където са 15-17%.", съобщи Валентина Иванова от фондация "Искам Бебе".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).