Община Варна се включи във видео среща на Клуба на европейските градове "Страсбург“

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:26 / 17.06.2020
1393
Община Варна участва във видео среща с активисти от Клуба на европейските градове "Страсбург". Морската столица е включена в клуба от 2006 г., а организацията, в която участват над 60 града от Европа, е създадена през 2003 г. Тази година в срещата, посветена на преодоляването на последствията от COVID-19, се включиха и представители на държави от други континенти. 

Представители на Община Варна – Анастасия Георгиева, директор на дирекция "Здравеопазване“, и Велина Велинова, главен експерт от отдел "Протокол и международно сътрудничество“, споделиха добри практики, свързани с организирането на доброволци, ангажирани с подпомагане на възрастни и самотни хора; обучение на домоуправители за правилно поддържане и дезинфекциране на етажните собствености; работа с хора с увреждания и с хора от третата възраст, включително осигуряване на защитни средства по пощата; обучение на служители от обществения транспорт. 

Мнения споделиха и участници от Страсбург (Франция), Трикала, Патмос, Хераклион (Гърция); Тбилиси, Кутаиси (Грузия); Познан (Полша); Оломук (Чехия); Никозия (Кипър); Фес (Мароко) и Румъния.

По време на видеоразговора бяха обсъдени и възможности за предприемане на общи действия за справяне с коронавируса, включително чрез по-активно използване на европейската мрежа за споделяне на данни и опит. Предложена бе и идея за създаване на обща онлайн платформа за популяризиране на градовете от Клуб "Страсбург", в която ще бъде публикува полезна и подробна информация за подпомагане на туризма във всеки един от тях.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).