Община Варна търси идея, която да донесе на града милиони евро

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
14:22 / 15.10.2013
3859
Община Варна открива форум за най-смела, прогресивна и иновативна идея, насочена към разрешаването на важни проблеми на града, която да направи управлението по-ефективно и по-благоприятно за гражданите.

Конкурсът се организира в рамките на инициативата Mayors Challenge (Предизвикателство за кметове) и има за цел подобряване на благосъстоянието и качеството на живот на хората в градовете чрез практики, които ще могат да се приложат в целия свят и ще допринесат за решаването на назряващи глобални проблеми.

В състезанието могат да се включат европейски градове с население от над 100 хил. жители. На това условие отговарят около 600 населени места на континента, сред които и седемте най-големи градове в България - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен. Градовете кандидати трябва да се намират в някоя от страните от ЕС или от асоциираните държави по Седма рамкова програма.

Идеите могат да обхващат следните области: градско развитие и благоустройство, образование, обществено здравеопазване и здравословен живот, околна среда и устойчивост, обществена безопасност, социални услуги, управленски решения, мобилност и инфраструктура.

Най-добрата идея ще бъде избрана за представянето на града в конкурса Mayors Challenge, където ще има възможност да се състезава за финансиране от 5 млн. евро и 4 допълнителни награди от 1 млн. евро, предназначени за реализиране на идеята. 20-те финалисти в конкурса ще бъдат обявени през пролетта на 2014 г., а през месец май, 2014 техните екипи ще бъдат поканени за участие в Bloomberg Ideas Camp, където в рамките на 2 дни ще имат възможност да доразвият идеите си. До средата на лятото финалистите следва да представят техните идеи, а победителите ще бъдат излъчени през есента.

Идейното предложение трябва да бъде представено в рамките на не повече от 3 страници и да включва описание на идеята, обосновка на обществената значимост, уникалност и приложимост, финансова обосновка, време и етапи за изпълнение. То трябва да бъде адресирано до Община Варна /КК, отдел МС/ с копие, подадено по ел. поща / mdonkova@varna.bg, vsvelinova@varna.bg/, в текстови формат (word) и да съдържа данните за контакт на лицето или организацията /име, телефон, ел.поща, адрес/.

Краен срок за подаване на предложенията в Община Варна е 5 ноември 2013г. След прецизна селекция, избраният автор на идеята, която ще представи общината, ще бъде включен в работната група, която следва да подготви официалната документация и да подаде кандидатурата си до 31 януари, 2014 г.

За допълнителна информация и контакти: Дирекция Канцелария на кмета, отдел "Международно сътрудничество",
тел. 052820307, 052820308, mdonkova@varna.bg, vsvelinova@varna.bg


Виж коментарите (13)

Още по темата (2):
03.01.2014 Варна ще избира между 4 проекта, които да й донесат милиони
11.11.2013 Днес изтича срокът за подаване на заявления за "Предизвикателство за
кметове"
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).