Общината инвестирала 50 милиона в спорт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:30 / 21.10.2009
584
Всякакви моторни състезания по улиците на Варна се спират до построяването на адекватна база за тези дисциплини, заяви днес кметът на Варна Кирил Йорданов по време на среща с представители на спортните клубове. Градоначалникът допълни, че интересът към тези спортове е огромен, но същевременно трябва да се гарантира безопасността на публиката.

В следващите месеци предстои да отвори врати закритият 25 метров плувен басейн в комплекс "Приморски". Освен това ще бъдат открити и новите игрища за футбол и волейбол, които се изграждат в кв. "Чайка". Не сме се отказали от идеята за създаване на водна база в рамките на проект Алея първа. Наред с облагородителните мероприятия, задължително ще има рибарско селище и водна база, каза кметът. Той посочи, че ще се опита в рамките на мандата си, който изтича след две години, да направи процесът необратим.

Теренът за изграждането на ски пистата е деактуван, има и инвеститор, каза Йорданов и допълни, че идеята е с революционен характер за нашия град. Кметът се похвали още и с инвестициите в базата и учителите по шах, както и с проекта за подготовката на деца от 10 училища на картинг пистата в града.

По данни на председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов през последните три години общината е инвестирала около 50 милиона лева в областта на спорта.

Източник: dnesplus.com


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).