Общината купува шумомери за контрол на заведенията с високи децибели

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:09 / 21.12.2017
1599
До няколко месеца Община Варна ще закупи шумомери, за да контролира нивото на шума най-вече в заведенията в морския град и курортите. Това каза по време на днешното заседание на Общинският съвет кметът на Варна Иван Портних, предаде репортер на Varna24.bg.

Коментарът му бе провокиран от питането на съветника Христо Боев, който заяви следното:

"Смятам, че по отношение на контрола на шумните заведения във Варна Община Варна е длъжник на нашите съграждани. Сертифицирана администрация да извършва замервания е РЗИ. Имам информация от граждани, че РЗИ отказват да правят такива замервания, което е неправомерно от тяхна страна. В тази връзка искам да попитам има ли предвидени пари за закупуване на шумомери и започнала ли е процедура?" 

"За съжаление не можем да имаме сертификат и лиценз, но сме поръчали шумомери с които да контролираме заведенията. До няколко месеца ще бъдат закупени самите устройства и ще видим каква е правната рамка да получим лиценз.", отговори кметът Иван Портних.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).