Общината организира информационна кампания за трафика на хора

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:15 / 16.10.2009
617
По повод 18-ти октомври - Европейски ден за борба с трафика на хора, местната комисия за борба с трафика на хора, съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора, Министерството на образованието, младежта и науката, дирекция „Превенции" към община Варна и Регионалният инспекторат по образованието, стартират кампания „По-добре информиран, отколкото експлоатиран".

Дейностите по кампанията включват раздаване на информационни материали, прожекции на филми, дискусии на тема „Трафик на хора - как да се предпазя?", и са предназначени за всички ученици от V до ХІІ клас.

В рамките на инициативата ще бъде проведен конкурси:
- за изработване на информационна картичка с послание
- за кратък текст - разказ или есе, по темите „Из дневника на една жертва", „Робство на 21-ви век" и „Продавам хора, купувам хора".

Всеки петък до края на 2009 г. в информационно-обучителния център към дирекция «Превенции» за ученици от V до ХІІ клас ще бъде провеждан информационен час по проблема за трафика на хора.

Допълнителна информация може да бъде получена на тел: 052/ 620 402 от Петя Даскалова, секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).