Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общината взе под наем детска градина
Автор: Екип Varna24.bg 10:28 / 19.08.2009Коментари (0)1654
© Varna24.bg
Община Варна е взела под наем офис сграда и ще прави от нея детска градина. Това съобщи зам.-кметът по образование Коста Базитов. По думите му, със собственика на офис сградата е сключен дългосрочен договор, който бил съобразен с необходимостта от забавачницата. Колко пари обаче ще брои общината за месечен наем, Базитов отказа да коментира. Сградата се намира до ЦДГ 3 "Детско градче" в район "Младост". "В момента тече процедура по промяна на предназначението. Сградата е 5-етажна", уточни зам.-кметът. Той обясни, че на първия етаж ще има медицински пункт и зала за изкуства. "На втори, трети и четвърти, разполагаме с по една пълна група", каза Базитов. По думите му, последният етаж най-вероятно ще се ползва за свободни игри от децата. Общо 84 варненски малчугани ще бъдат настанени в наетата градина. Очаква се тя да заработи от 1 септември. Месец по- късно други 26 деца от първа група ще бъдат настанени в реконструираната барака, която се намира в двора на "Детско градче".

Според Базитов общо 260 допълнителни места в забавачници ще бъдат разкрити наесен в район "Малдост". 156 от тях ще са във все още неоткритата ЦДГ 6, срещу училище "Гео Милев". Останалите са в "Детско градче". Базитов припомни, че до края на седмицата се приемат документите за прием в ЦДГ 6. Само за един ден, при стартирането на процедурата в понеделник, са подадени около 170 молби. На 1 септември трябва да стане ясно кои деца са приети в забавачницата, а до 15 септември тя трябва да заработи. Новата градина разполага с 6 целодневни групи, като във всяка ще бъдат приети по 26 деца. По неин образец в момента се строи и детска градина в кв. "Аспарухово".

Приключил е срокът за обжалване на обществената поръчка за санирането на 27 детски градини с пари от оперативните програми, съобщи още зам.-кметът по образованието. След дни ще бъдат подписани и договорите с двете фирми, които ще ремонтират забавачниците. Самите ремонти обаче ще започнат след одобрение от комисията към междинното звено за оценка на проектите.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Kатастрофи Великотърновско
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: