Общините до 20 000 жители трябва да създадат отряди от доброволци за помощ при бедствия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:08 / 19.10.2016
950
Общините до 20 000 жители трябва да създадат доброволни формирования за помощ при бедствени ситуации. Това каза за "Фокус" директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна комисар Тихомир Тотев. 

Той припомни, че това са част от приетите през юли изменения и допълнение в Закона за защита при бедствията. "Променена е философията на справянето с кризисни ситуации. Трябва много внимателно органите на местната власт да се запознаят с измененията, има редица задължения и сериозни промени, които трябва да настъпят като създаване на Общински съвети за защита при бедствия, Областни съвети за защита при бедствия. Важно изменение е също, че общините до 20 000 жители трябва активно да работят и да създадат доброволни формирования за подпомагане на дейността им по време на бедствени ситуации", подчерта комисар Тихомир Тотев. 

"Има нова нормативна база, имаме поле за работа и сме готови да окажем съдействие на местната власт при изготвянето на необходимата документация по измененията в закона", отбеляза комисар Тотев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).