Обсъждат Истанбулската конвенция днес в Морската градина

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
09:47 / 26.06.2018
1733
Гражданска инициатива "Варна срещу Истанбулската конвенция и джендър-идеологията", организира дискусия на открито относно Истанбулската Конвенция и джендър-идеологията тази вечер, съобщиха организаторите за Varna24.bg.

Тя ще се проведе, в Морската градина - амфитеатъра до светещия фонтан - под Пантеона. Започваме да се събираме от 18.30 за регистрация, а ще започнем от 19 часа и ще продължим до около 21ч., съобщават организаторите. Ето какво още споделят те:

В първата част /около30 мин/ ще четем някои членове от конвенцията, ще си разкажем кой какво е научил, кой до каква информация се е добрал, ще отговаряме на въпроси на граждани по темите:

* Ще си разкажем защо не искаме Истанбулската Конвенция;
* Какво значи Джендър-идеология, какви са принципите на Джокякарта /Йогиакарта;
* Какво се случва по света и защо има протести в Америка, Австралия и Европа, защо някои го наричат "новото робство" и защо наскоро имаше Конференция в Мадрит на тема "Джендър и пол", в която срещу джендър-идеологията се явиха представители от 17 държави;
* Какво се случва у нас с джендър-пропагандата и проектите, организирани в училищата от нпо/фондации

Какви са активните инициативи на ЛГБТИ в момента и защо те имат много общо с Истанбулската конвенция

* Ще допълним с някои проблемни поменти в Конвенцията за правата на детето  и с Международните стандарти за сексуално обучение

* Ще научите защо сме твърдо против да влиза в нашето законодателство термина "полова идентичност/идентичност, основана на пол“ или "джендърна идентичност", нито като фактор за дискриминация, нито по какъвто и да е било друг повод.

Във втората част ще представим пред обществеността предложения за бъдещи инициативи и ще ви попитаме за Вашето мнение и Вашите предложения  за сериозен граждански отпор. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).