Обучават варненски младежи на "меки умения"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:23 / 20.07.2017
1542
60 варненски младежи ще бъдат обучени в т.нар. "меки умения" (soft skills) по проект по програма "Еразъм+" на български и румънски партньори.

Обучението е тази събота - 22 юли, във Варна и ще е напълно безплатнo. Лектор е Александру Иорга от Асоциaция "Together Romania". Той има дългогодишен опит в управлението на младежки проекти и е ръководител повече от 20 проекта, финансирани по различни програми на ЕС.

Целта на проекта е да се увеличат уменията на младежките лидери от Варненска област, особено на тези, които работят "на терен" с младежи с по-малко възможности. Така, на практика ще се разширят и възможностите на неправителствените организации, които са се фокусирали върху работата с младежи и младежките политики.

Основните акценти в тренинга са лидерство, креативност, управление на конфликти, комуницаионни умения, работа в екип, управление на времето и пр. Всички те влизат в списъка на основните "меки умения", на които работодателите у нас отдават все повече внимание.

Според специалистите по човешки ресурси, този тип умения са поне толкова важни, колкото и професионалните умения и квалификацията. Но за разлика от "твърдите" умения, които са свързани пряко със специалността на всеки конкретен човек, те са далеч по-трудни за измерване, но много полезни в работата.

Началният час на обучението е 9.00, в зала 17 на Младежкия дом.

Координатор по проекта е Асоциация "Together Romania" в партньорство с Beehive - Споделено работно място Варна и финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд "Култура", "Варна - Европейска младежка столица".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).