Обявиха кмета на "Аспарухово" за "циганин №1 на Варна"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
14:39 / 06.03.2012
7046
Грамота "Орган на почетния катун" ще връчат от местната организация на ВМРО на районния кмет на Аспарухово, съобщи общинският съветник и зам.-председател на движението Костадин Костадинов. Йордан Николов ще бъде провъзгласен за "циганин №1 на Варна" заради неспазване на закона, разделяне на гражданите на етнически принцип и протекция над незаконното строителство, предаде Дарик.

Към грамотата воеводите ще прибавят и ваучер за едноседмична почивка в село Каменар. Повод за "наградата" е становище на районния кмет, че незаконните цигански постройки в "Аспарухово" трябва да се облагородяват, в противен случай биха се породили конфликти от етнически, религиозен, политически и битов характер.

В отговор на сигнал на ВМРО от районното кметство посочват, че в района на ул. "Розова долина" в Аспарухово има 150 поземлени имота с изградени 315 постройки. От 1966-та до 2008-ма година са издадени само 44 разрешения за строеж и 11 акта за узаконяване. Според кмета Йордан Николов имотите не попадат в зелени зони и не създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Освен това районът нямал финансова възможност да се справи с проблема.

В кметство "Младост" по въпроса с незаконните строежи се работи перфектно, смята Костадин Костадинов. Процедурите са задвижени и в район "Одесос". От "Владиславово" все още нямало отговор.

Ако не последват адекватни действия от администрацията на "Аспарухово" по отношение на нелегалните градежи, от ВМРО ще искат и административни наказания.

В ромските махали, като "Максуда" например, вода се харчи без да се плаща, алармира зам.-районният кмет на "Младост" Цончо Ганев. Справка на ВиК показала, че от 80 водомера там 69 не работят. Две чешми на дружеството пък снабдявали с питейна вода квартала. "Последно от ВиК ни казаха, че водата е спряна", коментира Ганев.


Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).