Обявяват присъдите за двойното убийство край Камчия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:33 / 28.09.2015
5462
Варненският апелативен съд ще обяви днес решението си по процеса за двойното убийство край река Камчия през април 2007 г. По делото има четири доживотни присъди, потвърдени два пъти на втора инстанция, но след това отменени от Върховния касационен съд.

Миналата седмица за трети и последен път пред въззивната инстанция бяха изправени управителят на "Трансинс рециклираща компания" Николай Николов, административният директор на фирмата Ганислав Начев, охранителят Мартин Стоименов и неговият приятел Илчо Адамов. Те са обвинени за убийството на Димитринка Пекова (27 г.) и Венцислав Евтимов (48 г.).

Според решението на Варненския окръжния съд ликвидирането на жертвите, които чрез фалшив договор успяват да получат около 40 000 лв. от компанията "Трансинс рециклираща компания", са поръчани от Николай Николов. Ганислав Начев подмамва двойката, представяйки се за фалшив клиент, и тя е отвлечена на пътя между селата Генерал Кантарджиево и Кичево от Мартин Стоименов и Илчо Адамов. Пекова и Евтимов са закарани близо село Круша. Там са бити, ръцете и краката им са вързани и със закачени метални тежести са пуснати живи в река Камчия. Труповете на жертвите бяха открити седмици по-късно, съобщава "Дарик“.

В третия и последен старт на делото пред Варненския апелативен съд бе изслушана назначената тройна съдебно-медицинска експертиза, която отново отговаря на въпроси за причината за смъртта на Пекова и Евтимов. Всички подсъдими се отказаха от възможността да дадат показания или да отговарят на въпроси, като поискаха въззивния съд да приобщи показанията им, дадени през 2013 г. Защитата на подсъдимия Николов поиска от съда присъдата на първоинстанционния съд да бъде отменена, а той да бъде изцяло оправдан по всички обвинения. За същото настоя и Николов в последната си дума пред съда.

Адвокатът на Начев поиска от въззивния съд да измени доживотната присъда като се преквалифицира деянието от убийство в причиняване на смърт по непредпазливост, но в последната си дума пред съда подсъдимият поиска да бъде оправдан.

Преквалификация на престъпното деяние поискаха и защитата на Адамов и Стоименов, които очакват от Варненския апелативен съд двамата да бъдат наказани за причиняване на смърт по непредпазливост. Илчо Адамов и Мартин Стоименов изразиха съжаление за стореното и поискаха от съда справедлива присъда.

 

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (28):
07.05.2020 Осъдените за жестокото двойно убийство край река Камчия поискаха предсрочно освобождаване
17.01.2017 Възобновяват делото за двойното убийство на мъж и жена край Камчия
09.11.2015 Потвърдиха окончателно доживотните присъди за двойното убийство край Камчия
24.09.2015 Варненският апелативен съд за трети път гледа делото за двойното убийство край р. Камчия
15.05.2015 ВКС за втори път отмени 4-те доживотни присъди за двойното убийство край
Камчия
24.02.2015 ВКС ще разгледа делото за жестокото двойно убийство край Камчия
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).