Около 100 ромски семейства живеят във варненската Гъбена махала

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:56 / 07.08.2015
1070
Около 100 са семействата, които живеят в ромската Гъбена махала във Варна. Това стана ясно по време на представяне на проект "Мрежа на ромските административни медиатори", предаде репортер на  "Фокус". По думите на участниците в проекта, ситуацията в тази махала е най-сериозна по отношение на ниво на грамотност и интеграция.

Проблеми възникват и с качеството на образование, което децата от ромски етнос получават в училище. Медиаторите посочиха, че често децата се избутват до определен клас, но когато станат 6-7-ми клас масово отпадат от училище, което се дължи на факта, че не могат да догонят нивото на своите съученици. 

Според участниците в проекта, драстичната разлика в нивото на образование между децата е и сред водещата причина родителите да не искат да записват децата си в клас, в който преобладават такива от ромски произход. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"
Чудесна новина за варненци: Един от най-значимите културно-истори...
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).