Опасна игра: Деца превърнаха предпазната мрежа под мостчето на въздишките в скривалище

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
16:12 / 02.08.2019
3653
Деца превърнаха предпазната мрежа, поставена за обезопасяване под мостчето на въздишките в Морската градина, в скривалище и люлка, видя репортер на Varna24.bg

Днес около 14.30 часа две 13-годишни момичета се бяха шмугнали в мрежата, където на спокойствие слушаха чалга от телефоните си. 

На въпроса как са влезли там и не се ли притесняват, че е опасно, децата отговориха, че не е никакъв проблем и често го правят като се спускат като по пързалка, а след това се изкатерват обратно към мостчето.  

Скоро към двете тинейджърки с боен вик и смях се присъединиха още две. Не е ясно каква е издръжливостта на мрежата, поставена за да обезпечи сигурността при преминаването по моста, а не за забавление.

Въпреки, че до дъното на дерето под моста разстоянието е около метър, при скъсване на съоръжението и падането може да се стигне до сериозен инцидент. 

С цел сигурност Община Варна е поставила табели, указващи, че деца под 10 години не трябва да преминават без придружител по моста. В района е монтирано и видеонаблюдение. 

Припомняме, че мостчето на въздишките или на желанията, както е популярно сред варненци, бе възстановено тази пролет в автентичния си вид по снимки от миналото.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).