Опасна сграда в центъра се оказа на “Нашият град”

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:31 / 14.03.2009
905
Стара изгоряла къща заплашва всеки момент да се срути в центъра на Варна. Сградата до Кукления театър на ул. "Драгоман", която от месеци е в окаяно състояние се оказа собственост на общината. Това потвърди и шефката на дирекция "Общинска собственост" Теодора Трендафилова. Тя обаче уточни, че изгорялата къща е предоставена на политическа партия движение "Нашият град", което означавало, че те трябва да се погрижат за обезопасяването й.

Сградата е предостъпена на движението през декември 2008 година, уточни за "Позвънете Новини" лидерът Неделчо Михайлов. Договорът за наем върху имота на "Драгоман" е сключен за срок от четири години, поясни той. В момента архитекти работят върху проектирането на бъдещия централен офис на партията. Неговата задача ще бъде изключително сложна. Тъй като ние, като наемател, не можем да срутим сградата, а трябва да използваме съществуващото тяло, коментира Михайлов. Първоначалните разчети са показали, че реновирането на обекта ще струва минимум 120 хил. лева. "Разбира се тези пари няма да ни бъдат приспаднати от наем", прогнозира председателят на "Нашият град". От движението се надяват през септември да открият тържествено новия централен офис.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).