Организации искат оставката на кмета на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
15:27 / 23.01.2023
5509
Организации искат оставка на кмета на Варна Иван Портних и отегляне на номинацията му от ПП ГЕРБ за 4-ри мандат за кмет на морския град.

Тези дни те публикуваха открито писмо, подкрепено от СНЦ "КЧИЗ“, СНЦ "Бъдеще за Варна“ и СНЦ “Защита на гражданите и държавата", видя репортер на Varna24.bg в сайта на една от организациите.

"Ние, няколко неправителствените организации, като СНЦ "Клъстер Черноморска Икономическа Зона“, СНЦ "Бъдеще за Варна“ и СНЦ “Защита на гражданите и държавата“ сме се обединили от години към една обществена кауза за икономически просперитет на Варна и региона. От години наши експерти и общественици – без един лев общинско и без един лев държавно финансиране, се борим и работим усилено за привличане на мащабни европейски инвестиции от Брюксел към стратегически проекти по "твърди“ мерки за Варна и региона – Втори Аспарухов мост, Клъстерен проект за нови индустриални зони, Проект за нов логистичен коридор през пристанище Варна, Изграждане на нова инфраструктура четири сезона и други стратегически проекти“, пише в писмото.

Според инициаторите Иван Портних е провалил всичките им усилия за привличането на огромни финансови потоци, насочени към подобряване структурата и икономиката на морския регион.

"Публично заявяваме, че търпението на гражданите на Варна приключи. Гражданите на Варна вече знаят за всички документирани от нас факти за съзнателното и системно саботиране от 2015 година на безвъзмездни европейски инвестиции от Брюксел към мащабни проекти за Варна и региона от партия ПП ГЕРБ, от Бойко Борисов и лично от кмета – Иван Портних“, пише още в писмото.

От неправителствените организации подчертават, че са подали общо 14 проектни предложения към ПП ГЕРБ, изпълнителна и местна власт, но към момента не са получили нито един отговор и няма реализирана нито една експертна среща по нито едно проектно предложение.

"От съгласувани общо 2 срещи с чужди инвеститори (през 2015 и 2019 година) по наши инициативи с местната власт на Община Варна и кмета Иван Портних – ПП ГЕРБ, имаме документирани 100% провалени срещи. Време е да попитаме Иван Портних, защо и по-какви точно причини бяга от пряка отговорност, задълженията си гласувани му и възложени му от гражданите на Варна, като кмет?“, пишат още инициаторите на отвореното писмо.

В него те обрисуват и други факти на провалени срещи за инвестиции.

"Крайно време е Варна да има общо обединение на всички недоволни и възмутени от безчинствата и издевателствата над града“, заявяват инициаторите, като допълват, че техния призив остава отворен за присъединяване към него на политически партии, граждански организации и отделни граждани.

Цялото писмо прочетете ТУК

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).