Организират конкурс за рисунка "Домът на моряка през детските очи“

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:02 / 03.08.2020
1166
Емблематичната варненска сграда Дом на моряка става на 41 години. По този повод Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура“ организира конкурс за рисунка "Домът на моряка през детските очи“.

В конкурса могат да участват деца на възраст до 14 години. Всеки участник може да представи рисунка в размер по избор до 31.08.2020 г., като няма ограничение за техниката и материалите, които ще използва. Наградите ще бъдат предметни. Повече информация може да намерите на www.bgports.bg.   

Знаковата сграда на ДППИ, намираща се на ул. "Черноризец Храбър“ № 9 в морската ни столица, е построена през 1979 г. Строителството й е поверено на Националния институт за паметниците на културата, като са спазени старите български традиции по градеж на възрожденските къщи. Всички материали, използвани в изграждането, са естествени. В конструкцията й няма бетонни плочи, а дървени греди, които позволяват естествена циркулация на въздуха в сградата. Поддръжката на Дома на моряка е специфична. Дървото, което е основен материал, се обработва със специални консервиращи лакове, които не позволяват то да се увреди.

През годините Домът на моряка е посрещал гости от почти всички континенти, които са оставали впечатлени от своеобразния уют в духа на традиционното българско гостоприемство, както и от уникалната медна пластика на ветрохода "Калиакра“. Днес живописната сграда на ДППИ се е превърнала в един от символите на Варна – забележителност, която привлича погледите и буди възхищение сред туристите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).