Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Организират за шести пореден път "Дарителски кръг" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:31 / 05.07.2016Коментари (0)1275
© Varna24.bg
Модела "Дарителски кръг" набира изключителна популярност сред дарителите във Варна. На 7 юли ще се проведе шестото поредно издание на инициативата от 18.00 часа в Арт салона на радио Варна. Четири каузи на граждански организации ще търсят подкрепата на дарители.

Проектите са избрани след конкурсна процедура в рамките на програма за подкрепа на иновативни граждански инициативи от област Варна.

"Дарителски кръг" е събитие, което създава възможност за директен контакт между дарители и организации, които търсят средства за финансиране на своите каузи.

Дарителски кръг "За Варна" се организира с подкрепата на Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ), които удвояват събраните дарения.

Този механизъм се реализира от 2012 г. в градовете: София, Варна, Габрово, Русе, Стара Загора, Бургас, Ямбол и Сливен. Дарителския кръг във Варна помогна да се реализират 16 проекта на граждански организации на обща стойност 84 000 лв. 

На предстоящото шесто издание на "Дарителски кръг за Варна " ще бъдат представени следните каузи:

"Обучението по алнглийски език е забавно!"
Безвъзмездно предоставяне и популяризиране на специфични образователни продукти и услуги, които способстват за цялостното детско развитие, чрез използване на игри в чуждоезиковото обучение.
Организация - изпълнител: Сдружение "Oбразовай и вдъхновявай"

Проектът ще предостави иновативна педагогическа практика, насочена към използването на игри и игрови упражнения в ранното чуждоезиково обучение на деца от 2 до 7 годишна възраст. За работа с новата образователна програма ще бъдат обучени над 200 учители от детските градини във Варна. В рамките на проекта ще се изработят и разпространят специфични образователни продукти, които ще се предоставят безвъзмездно на учителите.

"Мобилна детска работилница за таланти"
Интерактивна форма за социална интеграция, за преодоляване на изолацията и най-вече за ранното разкриване на потенциалните възможности на децата, чрез осмисляне на свободното ваканционно време, за развитието на детската личност.
Организация - изпълнител: Асоциация "Да съхраним жената"

Инициативата е в подкрепа на семейства в риск с грижа за техните деца. В рамките на проекта ще се реализират дейности, фокусирани в творческите ателиета с над 20 деца от социалните институции в града.
Ще бъде организиран празник "Зная, мога и искам да успея" с участниците от ателиета, които ще се представят пред публика и ще получат за стимул награди, дипломи, грамоти и похвали.

Музикален конкурс "ArtStars - звезди на изкуството"-Варна, 2016 година.

Арена на творчески срещи в различните жанрове на вокалното изкуство: класическо пеене, поп и джаз пеене и народно пеене.
Организация - изпълнител: Фондация "Звезди на изкуството"

Второто издание на Конкурса "ArtStars - Звезди на изкуството" ще обедини над 100 индивидуални изпълнители и около 10 колектива. Събитието ще помогне да се открият и отличат много талантливи деца и младежи, като им даде възможност да покажат воите дарби на този международен форум.

"Достъп до висше образование"
Една нова инициатива на Обществен дарителски фонд за Варна, свързана с учредяване на специален фонд за стипендии на студенти от маргинализирани групи.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
Евроизбори 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: