Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Осем учители от "Заедно в час" преподават във Варненско и Добричко
Автор: Пламена Николова 15:26 / 29.09.2021Коментари (0)1040
©
Осем учители от програма “Нов път в преподаването" на фондация “Заедно в час" ще преподават в област Варна и област Добрич през новата учебна година. Новите учители в двата региона са четирима, а още 4 продължават във втората си година като учители.

Всички те работят в 7 училища партньори на "Заедно в час" във Варна, Вълчи дол, Михалич, Провадия и добричките села Карпелит и Спасово. Новите учители преподават по едни от най-търсените предмети - математика, информационни технологии, английски език, професионални предмети и в начален етап. Заедно с новите учители в областите Варна и Добрич още над 150 учители от програма "Нов път в преподаването" на "Заедно в час“ ще преподават през новата учебна година в 89 училища в цяла България. 86 са новите мотивирани учители, които влизат за първа година в класните стаи, а 71 продължават втората си година в училище. За първи път организацията ще работи в областите Благоевград и Русе, като така разширява обхвата си до 20 области на страната.

Във Варна и Добрич "Заедно в час" работи от миналата учебна година. От двете области участват и училища в другата програма на "Заедно в час" "Училища за пример", която подкрепя цели училищни екипи.

Новите учители от “Заедно в час" са професионалисти с опит от различни сфери и са преминали през сериозен подбор от над 3000 кандидати. Сред тях има хора с педагогическо образование, така и инженери, архитекти, икономисти и наскоро завършили студенти от престижни специалности в България и чужбина. Те ще преподават на ученици от първи до дванадесети клас по различни предмети, като най-голям е броят на учителите по най-търсените в момента предмети - математика, чужди езици и учители в начален етап на обучение. 

Новите учители във Варнеско и Добричко, както и участниците в тазгодишния випуск на програма “Нов път в преподаването" са част и от Национална програма “Мотивирани учители" на Министерство на образованието и науката. За втора година “Заедно в час" в партньорство със Синдиката на българските учители изпълнява два от модулите на Националната програма, която цели да привлече в образователната система успешни специалисти с висок потенциал, умения и мотивация, които ги правят подходящи за преподаване в училищата с най-силно изразени предизвикателства. 

С началото на новата учебна година фондация “Заедно в час" започна и приема на нови кандидати за участници в програмата “Нов път в преподаването". Програмата за професионално и лидерско развитие вече 11 години обучава и подкрепя силно мотивирани хора със или без предишен педагогически опит да работят като учители и да подкрепят равния достъп до качествено образование на всички ученици в България. 

Крайният срок за кандидатстване е до 25 ноември 2020 г. на сайта zaednovchas.bg.

Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност - одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата. Програмата обаче е много подходяща и за наскоро завършили студенти по педагогика без практически опит. Необходими са завършена бакалавърска степен до 1 септември 2022 г. и силна мотивация за работа с всички ученици, без значение от контекста и предизвикателствата на средата. Кандидатите трябва да имат готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години. 

“През последните 2 години забелязваме все по-голям интерес от хора с педагогическа правоспособност, които не са работили дълго време по специалността или от наскоро завършили студенти с педагогически профил. Сред основните предимства, които програмата дава на тези кандидати е силната подкрепа от страна на експертите в организацията през първите години на реална практика в училище, както и модерните и съвременни обучения, които непрекъснато се адаптират за нуждите на новите учители.", споделя Нели Кочева, ръководител “Прием на нови участници" в “Заедно в час".

“Нов път в преподаването" е първата програма на “Заедно в час", която започва през 2011 г. Участниците в нея получават специално разработени модерни обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. 

Обучителната програма на “Заедно в час" е специално разработена за ефективно преподаване с ученика в центъра на учебния процес и стъпва на доказали се образователни модели, както и на базата на 11-годишния опит на организацията. 

Специално внимание в подготовка на учителите е отделено и за ефективно преподаване при дистанционна форма на обучение, за да отговори максимално на нуждите на училищата в настоящата ситуация. 

За да станат част от програма “Нов път в преподаването", кандидатите преминават през сериозен тристепенен процес на подбор, който включва попълване на подробен опознавателен формуляр, задълбочени интервюта и център за оценяване. И през тази година всички етапи ще се осъществяват изцяло онлайн с оглед на безопасността на кандидатите и екипа на организацията. 

“Заедно в час" продължава да разширява обхвата си в страната и участниците в програма “Нов път в преподаването" вече могат да работят в училища партньори в цялата страна. През учебната 2021/2022 учители от програмата работят в 20 области - Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен. Назначенията в училище зависят от наличните позиции в училищата и профила на участниците в програмата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: