Осигуряват 20 карти за безплатно пътуване за социални служители от Община Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:47 / 14.07.2016
1431
Служители на дирекция "Социално подпомагане" в Община Варна ще могат да пътуват безплатно по една линия до края на годината при изпълнение на служебните си задължения, след като съветниците от ПК "Транспорт" към Общинския съвет подкрепи искането за отпускане на 20 безплатни карти за по една линия, предаде репортер на Varna24.bg.

В Дирекция "Сациално подпомагане" работят 124 служители, от които 95 са социални работници. Във връзка със Закона за закрила на детето служителите се налагало да обикалят по домашни адреси, родилни домове и други институции. През 2015 г. служителите са извършили над 80 000 административни услуги, се уточняваше в информация до съветниците.

Месечно в дирекцията постъпвали около 120 сигнала за деца в риск, които трябвало да бъдат проверени на място от инспекторите. 

От години дирекцията имала проблем с разходите по издръжката си. Част от средствата били осигурявани от социалното министерство и от Агенция за социално подпомагане. От там набавили средства за транспорт до август месец. От следващия месец до края на годината експертите се надяват да могат да пътуват благодарение на отпуснатите от общината безплатни карти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).