Оставиха в ареста Даниел от Варна, източил чужда банкова карта

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:21 / 18.06.2020
1863
Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна и с мярка за неотклонение "Задържане под стража“ в ареста е мъж, използвал данните на чужда банкова карта, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Състав на Варненския окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на обвиняем за използване на данните на чужда дебитна карта без съгласието на титуляра.

Досъдебното производство срещу задържания Даниел М. е било образувано на 12 юни тази година след сигнал на потърпевшия. Така 30-годишният мъж е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 249, ал. 1 от НК, извършено като продължавано деяние. Действията му били разкрити при опит да плати с чуждата дебитна карта на бензиностанция. Разследването ще установява как дебитната карта е попаднала в обвиняемия.

30-годишният Даниел е осъждан два пъти. Първата му присъда е за прокарване на подправени парични знаци в обращения, а втората – за кражба. Той не работи и рядко пребивава на адрес, посочен от него като настоящ.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда на 30-годишния Даниел М., подлежи на обжалване пред Апелативния съд.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).