Оставиха в ареста мъжа, крал телефоните на деца във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:26 / 03.04.2015
881
Районeн съд - Варна взе най-тежката мярка за процесуална принуда - "задържане под стража" по отношение на 34-годишния Р. И., привлечен като обвиняем за извършени грабежи на телефонни апарати от подрастващи.

Деянията са извършени в един непродължителен период от време в централната част на Варна, при условията на продължавано престъпление, като с дързост и употреба на физическа сила са отнемани мобилни телефони на деца и младежи.

Събраните по делото доказателства водят до обосновано предположение за авторство на деянието. По данни на прокуратурата, 34-годишният Р.И. не обитава постоянното си местоживеене и пребивава в отделни изоставени сгради. Обвиняемият има предходна съдимост за извършено от него посегателство над собствеността. Съдът отчете високата обществена опасност, предвид факта, че пострадалите от деянието са изключително уязвими членове на обществото - в детска и младежка възраст. Като взе предвид и интензитета на извършването на отделните деяния, както и с цел да се предотврати възможността 34-год. Р.И. да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

3-дневен е срокът за обжалване на наложената мярка за неотклонение. В случай на обжалване делото е насрочено за разглеждане пред ВОС за 8 април от 13 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна
Десетки ще бъдат без ток днес във Варна и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).