Осъдиха 28-годишна джебчийка за кражба от бижутерия във варненски мол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:39 / 27.11.2017
1704
28-годишната С. В. беше призната за виновна, че на 20 септември тази година, от магазин за бижута в "Гранд Мол-Варна" отнела 2 чифта обици, колие и гривна. Деянието е осъществено на оживено търговско място, като подсъдимата се възползвала от моментната ангажираност на продавач-консултанта с друг клиент. 

28-годишната жена имитирала щателно разглеждане на бижутата, като ги вземала в ръце, премахвала идентификационните им етикети, след което ги връщала по местата им, а накитите скривала под дрехите си. Действията на подсъдимата в магазина били забелязани от полицейски служители, които я разпознали като лице от криминалния контингент и наблюдавали внимателно случващото се. След напускането на търговския обект те я последвали и спрели за проверка, като в ботите, в блузата и под яката на дрехата й били намерени отнетите бижута. Случаят е немаловажен.

28-годишната С. В. е осъждана за извършени при продължавано престъпление кражби от други търговски обекти, като с влязла в сила присъда и е било наложено условно наказание, с 3-годишен изпитателен срок. За конкретната джебчийска кражба Районен съд - Варна й наложи наказание от 1 година лишаване от свобода, което да търпи при първоначален общ режим в затвор. Съдът приведе в изпълнение и наказанието, определено с предходната й присъда.

Съдебният акт подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).