Осъдиха двама, свили 1700 лева от квартирата на румънци във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:23 / 26.03.2024
1203
Двама мъже, свили от квартирата на румънски туристи във Варна валута на стойност 1700 лева, бяха осъдени днес. На двамата подсъдими – съответно 45-годишен, действал като извършител, и 51-годишен, действал като помагач в кражбата, съдът наложи наказания от по 8 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на които се отлага с изпитателен срок от 3 години. Наказанията бяха наложени с присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, с признание на вината и намаляване с 1/3 на определените им наказания.

Конкретната кражба е извършена на 28 юни миналата година от апартамент от комплекс във варненския квартал "Аспарухово“, отдаден под наем на семейство чуждестранни туристи. Двамата подсъдими са осъществили деянието съвместно в тандем, като 51-годишният мъж, в ролята си на  помагач, ден по рано предварително набелязал жилището и потенциалните жертви, а в деня на самата кражба умишлено улеснил съучастника си и чрез физическо присъствие в района на посегателството, чрез даване на съвети по телефона и наблюдение за появата на трети лица. Така 45-годишния подсъдим на посочената дата, чрез използване на неустановено техническо средство успял да отключи секретния патронник на входната врата и докато туристите били на плаж да отнеме чужди движими вещи - банкноти в лева, евро и румънски леи, с обща  левова равностойност на около 1700 лева.

Двамата подсъдими били задържани от криминалисти в непосредствена близост до местопроизшествието при потеглянето им с ползвания за придвижване автомобил, като в тях били открити откраднатите банкноти, а в автомобила били намерени и иззети множество технически средства за отключване на брави на врати. 

Направените по делото разноски се поемат по равно от двамата подсъдими. Присъдата на Районен съд – Варна подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).