Осъдиха ефективно младеж за кражба на чанта от пътник на жп гарата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:41 / 21.04.2015
634
19-годишен младеж от с. Каменар бе осъден ефективно от Районен съд - Варна за извършена от него кражба на чанта от пътник на жп гарата.

С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие на 19-годишния К. Димитров бе наложено наказание от 10 месеца лишаване от свобода, което да бъде търпяно при първоначален строг режим. Младежът бе признат за виновен в извършена кражба през нощта на 17 август миналата година на мъжка чанта от пейка край гарата. Пострадалият възрастен мъж пристигнал същата вечер с влак във Варна и понеже нямал къде да пренощува - легнал на една от пейките, като през рамо преметнал дръжката на чантата си. Подсъдимият забелязал заспалия мъж, незабавно от денонощния магазин за 30 стотинки си купил бръснарско ножче, с което прерязал дръжките и отнел чантата на пострадалия, без той да се пробуди. 19-годишният младеж взел оттам мобилен телефон и наличната парична сума от 163 лв., а всичко останало /лични и здравни документи, инхалатори, вкл. и златно синджирче/, изхвърлил заедно с чантата в близките храсти. На сутринта подсъдимият продал инкриминирания телефон в заложна къща.

19-годишният К. Димитров е извършил деянието повторно и случаят е немаловажен. Той е осъждан многократно като непълнолетен за посегателства срещу собствеността, като последното му влязло в сила осъждане е било преди година, отново за извършена кражба на чужди вещи от паркиран автомобил. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).