Осъдиха младеж, шофирал без книжка и още двама, карали след алкохол и наркотици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:40 / 18.09.2017
1561
В бързи производства Районен съд - Варна наложи наказания на автомобилни водачи за престъпления по транспорта.

По силата на одобрени от съда споразумения, 46-годишен мъж и 22-годишен младеж от Варна получиха условни наказания за шофиране след употреба на алкохол и след употреба на наркотици, съответно - по четири и по три месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок. Съдът лиши подсъдимите от права да управляват моторни превозни средства в продължение на 10 месеца.

Самите действия са извършени от 46-годишния водач на 2 септември тази година на междублоков паркинг в кв."Владиславово". При маневриране с алкохолна концентрация от 1,43 промила, той ударил чужд автомобил и му нанесъл материални щети. Другият 22-годишен подсъдим е хванат зад волана на "Ситроен" при полицейска проверка на 4 септември т. год. в кв. "Аспарухово". Той бил тестван за употреба на наркотични вещества, като пробата дала положителен резултат за употреба на канабис.

Също в бързо производство днес, Районен съд - Варна наложи на 26-годишен неправосопособен водач наказание от 8 месеца лишаване от свобода,чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Подсъдимият не притежавал шофьорска книжка, поради липса на необходимото завършено образование за придобиване на подобна квалификация. Въпреки това, на 2 септември т. год. в гр. Долни Чифлик подсъдимият е бил засечен от полицейски патрул да управлява мотоциклет "Ямаха", спрян от движение и без регистрационни табели. Деянието е наказуемо по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс. Проверка в масивите на МВР показала, че 26-годишния неправоспособен водач е бил санкциониран по административен път, с влязло в сила наказателно постановление, за друго такова нарушение, извършено броени месеца преди настоящото деяние.

Споразуменията са окончателни и влизат в сила веднага.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).