Осъдиха младежи за серия грабежи във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:17 / 31.01.2017
793
Най-тежкото наказание от 4 години и 6 месеца лишаване от свобода получи 23-годишният Георги Г. Той беше признат за виновен по две повдигнати му обвинения - за извършени при повторност кражби от хотелски стаи в курорт "Албена" и общо 4 грабежа, три от които в съучастие. Кражбите са извършени на 10 август 2012 г. чрез проникване нощем през незатворени балконски врати, като на туристите в тях са отнети пари, айпод и портфейли на обща стойност за близо 500 лв. Грабежите, на обща стойност за около 1300 лв, са осъществени в периода 1 - 6 ноември 2013 г. във Варна. Единият от тях - нападение над жена, чрез заплашване с нож и пистолет и издърпване със сила на дамската й чанта, Георги е извършил самостоятелно. Останалите грабежи - на оборотни пари и цигари от денонощни магазини по ул. "Гладстон", "Пирин" и пл. "Лаврентий", са в съучастие, при различни роли за другите трима подсъдими - като съизвършители или подбудители и помагачи. При посегателствата над магазините са ползвани маски и употребени оръжия за заплашване - съответно нож или пистолет.

23-годишният Георги Г. има предходна съдимост. Той следва да изтърпи определеното му най-тежко общо наказание в затвор, при първоначален строг режим.

Районният съд във Варна наложи условно наказание от 3 години лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 5 години, на 25-год. Николай С., признат за виновен като съизвършител в грабежа над денонощен магазин на ул. "Пирин". Към момента на осъществяване на инкриминираното деяние той е бил неосъждан.

По отношение на 27-год. Гарбис Г. съдът наложи наказание от 3 г. и 6 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно в затвор при първоначален строг режим. Той беше признат за виновен по обвинение в съучастие като подбудител и помагач за грабеж, в условия на продължавано престъпление в периода 1- 3 ноември 2013 г. Тогава той умишлено склонил Георги и Николай (при едно от деянията )да извършат грабеж и отнемат чужди вещи, като ги улеснил чрез набавяне на средства за това - маски и оръжия.

Спрямо четвъртия подсъдим - 26-год. Дилян И., който има предходна съдимост, наложеното наказание е 4 години затвор, при първоначален строг режим. Той беше признат за виновен, че в съучастие като подбудител и помагач в два от случаите на грабеж от 3 ноември 2013 г. над магазини на ул. "Пирин" и пл. "Лаврентий", умишлено склонил и улеснил двама от подсъдимите да отнемат оборотни средства и вещи чрез заплашване с нож.

Присъдата на Районен съд - Варна подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).