Осъдиха мъж, опитал да пробута фалшива диплома в КАТ-Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:56 / 29.06.2020
1520
Районен съд – Варна наложи условно наказание за ползване на неистинска диплома пред "Пътна полиция“, съобщиха от пресслужбата на институцията.             

37-годишен мъж беше осъден на 4 месеца лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок. Пред състав на Районен съд – Варна подсъдимият призна вината си в това, че на 2 март тази година в сградата на сектор “Пътна полиция" към ОД на МВР, съзнателно се ползвал от неистински официален документ – диплома за завършено основно образование, дубликат.

На представеното на името на подсъдимия свидетелство за завършено образование като издател на документа била посочена Професионална гимназия по строителство в Силистра. Деянието е наказуемо по чл. 316 от Наказателния кодекс. За самото съставяне на неистинския документ от подсъдимия не може да се търси наказателна отговорност.

Наказанието беше наложено по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!
Ето какво време ни очаква днес във Варна
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).