Осъдиха шофьор без книжка от Варненско, блъснал се след запой

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:41 / 22.06.2017
1723
В бързо производство, след постигнато в съдебна зала споразумение, Районен съд - Варна осъди 34-годишен неправоспособен водач за управление на автомобил в нетрезво състояние.

Самите действия са извършени от 34-годишният Н.Ш. на 9 май тази година в град Долни чифлик. В късните часове на тази дата подсъдимият, който е неправоспособен и никога не е притежавал свидетелство за управление на МПС, в нетрезво състояние се качил в автомобила на майка си, без нейно знание, като го привел в движение и тръгнал да се придвижва с него по улиците на града. 

Той срещнал и качил в колата двама свои приятели, които забелязвайки състоянието му и дъждовното време навън го посъветвали да не шофира. Независимо от предупреждението, малко по-късно подсъдимият, повлиян от употребения алкохол, изгубил контрол над автомобила и се блъснал в електрически стълб. При извършената след пристигането на полицейския екип проверка се установява, че 34-год. неправоспособен водач шофира с концентрация на алкохол от 1,84 промила.

Пред съда днес 34-год. Н.Ш. призна вината си. Той е с чисто съдебно минало до момента. По силата на постигнатото и одобрено споразумение съдът му наложи наказание от 10 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 200 лева. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).