Осъдиха трима младежи за кражба от вендинг автомат във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:21 / 13.08.2020
1549
Трима младежи бяха осъдени за кражба в съучастие от вендинг автомат на открито във Варна, съобщиха от пресслужбата на Районен съд-Варна.

За конкретното деяние Районен съд - Варна наложи на двама от подсъдимите - 22-годишни от Девня, условни наказания от по 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок от 3 години. Третият подсъдим, 21-  годишен варненец, следва да изтърпи наказание "пробация“, като за срок от 2 години подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и за същия срок трябва да провежда срещи с пробационен служител Наказанията бяха наложени по силата на постигнато в съдебна зала споразумение.

Самата кражба е осъществена в ранните часове на 11 януари 2018 година в квартал "Трошево“ във Варна. Чрез използване на неустановено техническо средство, подсъдимите счупили пантите на вратата на  вендинг кафемашината и отнели пластмасов монетник и каса, с наличната в тях сума от 87 лева. Общата стойност на инкриминираните чужди вещи е за над 400 лева. По подаден сигнал за разбитата машина и по записите от видеоохранителните камери тримата съучастници в извършването на кражбата са разкрити.

Към момента причинените имуществени щети са възстановени. Тримата подсъдими са осъдени да заплатят по равно направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен.

 

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).