Осъдиха условно мъж от Игнатиево, използвал фалшива диплома пред КАТ-Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:46 / 28.07.2020
1874
Условно наказание наложи Районен съд – Варна за ползване на неистинска диплома пред "Пътна полиция“, съобщиха от пресслужбата на съда.       

46-годишен мъж от Игнатиево беше осъден на 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Пред състав на Районен съд – Варна подсъдимият се призна за виновен в това, че в периода от 25 май 2018 г. до 20 август миналата година, в условия на продължавано престъпление, пред служител на сектор “Пътна полиция" към МВР-Варна, съзнателно се ползвал от неистински официален документ – диплома за завършено основно образование. Деянието е наказуемо по чл. 316 от Наказателния кодекс. На представеното на името на подсъдимия свидетелство за завършено образование като издател на документа било посочено училище в област Шумен. За самото съставяне на неистинския документ от подсъдимия не може да бъде търсена наказателна отговорност.

46-годишният мъж е неосъждан. Наказанието беше наложено по силата на постигнато между страните в съдебна зала споразумение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).