Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Осъдиха условно шофьор от Девня, убил пешеходец
Автор: Екип Varna24.bg 11:35 / 08.09.2015Коментари (0)879
© Varna24.bg
Варненският окръжен съд призна за виновен 46-годишния Иван Иванов от Девня, затова че на 24.01.2015 г. при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение, карайки с несъобразена скорост, и по непредпазливост е причинил смърт на пешеходец. 

Присъдата е съобразена с обстоятелството, че подсъдимият е направил всичко, зависещо от него, за оказване помощ на пострадалия. ВОС му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 4 години, като присъдата е намалена с 1/3 заради съкратеното съдебно следствие. Изтърпяването на присъдата от 1 година и 6 месеца е отложено с 3-годишен изпитателен срок. Иванов е лишен от право да управлява МПС за срок от 2 години. 
 
На 24.01.2015 г. Иванов и съпругата му потеглили рано сутринта по крайезерния път от Девня за гр. Варна. Автомобилът бил управляван от мъжа, а съпругата му пътувала на предна дясна седалка. Било тъмно, пътната настилка била влажна. Автомобилът се движел на фарове, с включени къси светлини, като е установено с автотехническа експертиза, че скоростта му е била 77.38 км/ч.

На около 500 м след с. Казашка махала в посока към Варна, шофьорът застигнал пешеходец, който се движел в дясната част на лентата за движение, по която се движил и подсъдимият. Поради несъобразената скорост на движение Иванов забелязал мъжа на пътя твърде късно. Задействал спирачната система на автомобила, но не могъл да предотврати удара чрез спиране. Пешеходецът бил ударен откъм гърба със средната част на предната броня на автомобила в областта на подбедриците. Последвал удар с ръба на предния капак на автомобила, пешеходецът се прехвърлил върху него и с глава се ударил в средата на предното стъкло на колата. След удара, паднал в дясната част на лентата за движение. 

Семейство Иванови веднага излезли за колата, за да помогнат на пострадалия. След обаждане на тел. 112 на място пристигнал екип на спешна медицинска помощ, но лекарите установили, че пешеходецът е починал от травмите си.
В съдебната зала бе установено, че Иванов е карал с несъобразена с конкретната пътна обстановка скорост, тъй като не му е позволявала при възникването на опасност, да спре. Съобразената скорост би била по-ниска от 71 км/ч, смятат вещите лица. Според експертизите, при настъпването на удара, пешеходецът се е намирал с гръб към автомобила, което означава, че се е движел в същата посока. Тази теза на вещите лица бе оспорена от защитата, но съдът отхвърли искането за нова експертиза.

Иван Иванов е български гражданин, с чисто семейно минало, женен, със средно образование, работи като шофьор.
В съда бе установено, че вече има наложени по административен ред наказания за нарушения на правилата за движение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Формула 1, сезон 2024
Бюджет 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: