Осъдиха 46-годишен варненец, повредил игрални автомати в казино

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:48 / 16.06.2022
725
Варненският районен съд призна за виновен 46-годишен мъж по повдигнато спрямо него обвинение в противозаконно повреждане на чужди движими вещи - престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК, съобщиха от пресслужбата на съда. 

Деянието е извършено вечерта на 13 ноември миналата година. Подсъдимият, под влияние на употребен алкохол и след като проиграл значителна сума пари, започнал да се държи агресивно, грабнал един от столовете в игралната зала и с металната му част ударил мониторите на два игрални автомата. В резултат на ударите машините били повредени. Крупиетата на смяна с натискане на паник бутона сигнализирали охранителите, които задържали буйстващия клиент до идването на полиция. Повредено чуждо имущество е на обща стойност за над  4500 лева.

46-годишният  подсъдим е осъждан. За извършеното престъпление Районният съдът във Варна му наложи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той бе осъден да заплати на гражданския ищец сумата, представляваща нанесените в резултат на деянието имуществени вреди, със законната лихва от деня на увреждането, сумата за адвокатски хонорар и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред ВОС.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).