Освободиха убиец, удушил жена си след по-малко от 8 години в затвора

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:09 / 30.06.2015
794
Мъж, убил жена си и дълги години крил престъплението, излезе от затвора във Варна, след като изтърпя малко повече от половината от 15-годишната си присъда. Окръжният съд в морския град пусна 4 години и 8 месеца предсрочно Тошко Илиев, който зад решетките е работил и след приспадане на това време фактически е излежал близо 7 години и 8 месеца, пише "Дарик“.

На 1 февруари 1995 г. Илиев пребива съпругата си Марияна, докато двамата пътуват към Добрич. Семейството се скарва в колата и жената удря шамар на мъжа си, който започва да я удря, а накрая я души с капроново въже. Тялото Илиев заравя в трап зад чешма на разклона за село Одърци по пътя между Добрич и Албена. На следващия ден казва на родителите на Марияна, че дъщеря им е тръгнала към тях.

Жената се води безследно изчезнала цели 12 години. През есента на 2007 г. Илиев е извикан в полицията в Добрич за разпит, тъй като е извършил кражба. Пред разследващите той признава за убийството, а като причина посочва, че семейният му живот бил "ад". Тошко и Марияна имат две дъщери, за които грижите след престъплението са поети от бащата. През 2008 г. той получава 15 години затвор от Окръжния съд в Добрич.

Заради добро поведение и ниска оценка от риск от рецидив 53-годишният Илиев е предложен за предсрочно освобождане от началника на затвора, а съдът му определя изпитателен срок в размера на оставащата му част от наложената му присъда.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).