Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
От 3 до 7% ръст на германски туристи отчитат хотелиери по Северното Черноморие
Автор: Екип Varna24.bg 16:05 / 14.09.2010Коментари (0)532
© Varna24.bg
От 3 до 7% е ръстът на германските туристи по Северното Черноморие през летния сезон тази година. Това каза Димитър Димитров, председател на Браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите - регион Североизточна България. Най-често гостите в курортните комплекси това лято са били от Румъния, България, Русия и Германия. По данни на Димитър Димитров тази година се завръщат полските и чешките туристи, което е добър индикатор за работата на хотелиерите и ресторантьорите.

Това все още не са официалните данни, защото сезонът е все още в разгара си. Но по предварителните данни, с които разполага бранша може да се твърди, че сезонът е бил успешен. Туристите са в пъти повече, но отчетените приходи са значително по-малко това лято. "Това се дължи на ниските пакети, които подготвихме за сезона. Обявените цени бяха намалени до минимум и България бе една от най-евтините дестинации в европейските страни. На това се дължи ситуацията в големия брой туристи и ниските приходи. Но в условия на криза цената продава", допълни Димитров. Намаляването на цените е бил добър ход от страна на хотелиерите, защото при обратния вариант е имало вероятност в края на годината собствениците да бъдат и на загуба. Димитров коментира и посещаемостта по Южното Черноморие отчитайки, че то се посещава главно от млади туристи. За разлика от Северното Черноморие, където ходят предимно семейства. "Всички казват, че Слънчев бряг е бетонен курорт, но явно е предпочитан и търсен от младите туристи", каза още Димитров.

Относно евентуалното уеднаквяване на ДДС-то в туризма, което правителството обмисля, Димитров посочи, че становището на Браншовата организация на хотелиерите и ресторантьорите - регион Североизточна България е за единна ставка, но в порядъка на 8 % или сега съществуващата ставка. "Нека правителството направи промените, но да ги направи от следващата година, за да може при следващото предварително договаряне с туроператорите да имаме предвид новите ставки. Базата вече е продадена за следващата година и не може да коригираме цените. В Гърция например се очаква нулева ставка на ДДС-то за следващата година. Там имат и имат и 50% ставка за акциз на родните напитки, което също им дава дивидент при цената", допълни Димитров.

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: