Отчисляват пострадалите от наводнението автомобили

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:21 / 24.06.2014
1730
Всички граждани, чиито автомобили са пострадали при бедствието в район "Аспарухово", могат да получат информация за начините на отчисляване на моторни превозни средства от КАТ и системата на дирекция "Местни данъци и такси". За целта, в сградата на районното кметство са осигурени представители на ресорната общинска дирекция, намиращи се на етаж 2 - приемна с работно време от 8 до 19 часа.

За да прекратят облагането с данъци, гражданите трябва да получат удостоверение от Пожарна и аварийна безопасност за щетите, които бедствието е нанесло върху автомобила. Ако моторното превозно средство е без регистрационни номера или има само един такъв, обстоятелството трябва да бъде упоменато в документа. След получаване на удостоверението се преминава към отчисление в сектор "Пътна полиция" - КАТ към ОД на МВР - Варна. За целта трябва да бъдат предоставени регистрационните табели на автомобила /ако са налични/, полученото удостоверение от пожарната, свидетелство за регистрация част 1 и част 2 /регистрационен талон/, както и удостоверение, че моторното превозно средство е предадено за разкомплектоване. След това в обслужващите гишета на дирекция "Местни данъци и такси" се подава заявление за закриване на партида по чл.54 от ЗМДТ. Гишетата се намират в сградата на Изчислителен център /бул. Сливница №191/ и в общинския информационен център на площад "Мусала".

Ако гражданите са загубили един или два от регистрационните номера на автомобила, но искат да продължат експлоатацията му, трябва да подадат заявление за издирване на загубените регистрационни табели в IV Районно полицейско управление в Аспарухово. От там гражданите ще получат документ, с който могат да заявят получаването на нови регистрационни номера в сектор "Пътна полиция" - КАТ към ОД на МВР - Варна.

В Общински съвет - Варна е внесена докладна, таксата за отчисляване в КАТ на всеки автомобил, пострадал в бедствието, да бъде поета от община Варна.


Виж коментарите (0)

Още по темата (444):
20.06.2021 Младежи посветиха изложба на трагедията в "Аспарухово" преди 7 години
19.06.2020 6 години от потопа в "Аспарухово", отнел живота на 13 души
13.08.2019 Община Варна дава близо 1 млн.лв. за система, предупреждаваща за наводнения
19.06.2019 5 г. от трагедията в "Аспарухово"! Вижте какво показа ситуационната
експертиза
12.04.2019 Жена, загубила 8 близки при потопа в "Аспарухово", осъди Общината за над 23 000 лв.
29.08.2018 Потърпевши търсят справедливост след трагедията в "Аспарухово"
Още новини от Новини от Варна:
Варна е на трето място в страната по започнато строителство на но...
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).