Отдалечените плажни ивици във Варненско привличат все повече граждани

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:28 / 29.07.2016
1157
Отдалечените плажни ивици в региона привличат все повече граждани. Това сочи репортерска проверка на "Фокус". 

Оказва се, че девствената природа и спокойствието, което предлагат крайбрежните местности в околията на Варна продължават да притеглят все повече любители. 

Анкетираните посочиха, че в днешни дни, възможностите за качествена почивка и освобождаване от стреса, който неизменно се натрупва в шумната градска среда се превръща в мираж. 

Централните плажове и парковите алеи на морската градина събират стотици посетители ежедневно. Множеството се ориентира основно към по-близките алтернативи за плажуване, които се намират в непосредствена близост до тях и предлагат лесен достъп до храни и напитки, но запитаните споделят, че силната глъчка и липсата на пространство предизвикват натоварване и отнемат възможността за така желания отдих. 

Така безлюдните и отдалечени крайморски райони се превръщат във все по-атрактивна и привлекателна дестинация за летовниците. 

Варненци изброиха сред най-любимите си плажове - Кара дере, Иракли, Камчия и Паша дере, но допълниха, че въпреки многото положителни страни, на територията на девствените кътчета се открояват и някои отрицателни. Липсата на стопани, които да се грижат за чистотата на обитанията и представители на водноспасителната служба, които да съблюдават за опасностите, които крият морските дълбини, ги притесняват. 

От скоро част от неохраняемите плажове във Варненско са обезпечени от водноспасително присъствие, а по въпроса за чистотата, анкетираните отбелязаха, че ако всеки летовник подходи с висока хигиенна култура, обаянието на отдалечените крайбрежни ивици ще се запази.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).