Отглеждането на цветя помага на децата с множество увреждания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:17 / 13.03.2017
978
Карамфилчета, каланхое, зюмбюли, лалета и още много други видове пролетни цветя, са отгледали децата с множество увреждания от Специалното училище за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов" във Варна. Всяка година те откриват пролетен базар в оранжерията на училището, на който продават цветята, а събраните средства инвестират отново в трудовата терапия. Тя им помага за развитието на фината моторика на ръцете, подобрява и начина на комуникация между деца и учители, каза за Радио Варна Таня Блажева, учителка по изобразително изкуство и полезни умения.

"Образованието на децата с множество увреждания в училището за деца с нарушено зрение във Варна е на световно ниво, каза за радио Варна Денис Лоли, директор за Европа и Азия на Фондация Пъркинс интернешънъл, който бе на откриването на цветния базар. Фондацията подпомага финансово училището, като основно това се изразява в квалифицирането на учители. "Целта ни е децата с порастването да се чувстват по-уверени, да се справят с живота както в семейството си, така и в обществото, а не да чакат да им се помага", каза Денис Лоли.

Успехът при тях в САЩ идва от това, че се работи с всяко семейство поотделно - детето посещава специализирано училище, където го обучават на умения, родителите също са научени как да му помагат и не на последно място - детето живее в своя дом, защото не трябва да бъде социално изолирано.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).