Отказаха да изменят ареста на привлечен като обвиняем за наркоразпространение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:01 / 29.08.2017
1506
Близо 5 месеца след първоначалния арест, Варненският апелативен съд отказа да измени в по-лека мярката за неотклонение на Емил Сабинов, привлечен като обвиняем заедно с друго лице затова, че държи наркотични вещества, за да ги разпространява. Втората съдебна инстанция остави без уважение жалбата на обвиняемия срещу определение на ОС-Варна от миналата седмица, с което е бил потвърден ареста му.

Апелативният съд намира, че ОС-Варна правилно е преценил събраните многобройни гласни, писмени доказателства и други материали, които потвърждават обоснования извод, че Сабинов е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем и за което има многобройни данни, че е вършено в продължителен период от време.

Пресслужбата на съда припомня, че Сабинов е бил задържан с 38,5 грама марихуана и 3,29 грама амфетамини, които изхвърлил в пакет през терасата, непосредствено преди претърсването на дома му. Сабинов е семеен с три малолетни деца. Съдът намира, че присъствието на родител, който е разследван затова, че държи два газови пистолета и системно разпространява наркотични вещества от дома си поставя и собствените си деца в риск.

Въпреки чистото съдебно минало на обвиняемия и този съд стига до извода, че има опасност той да се укрие от разследващите или да извърши престъпление. Съдът мотивира това твърдение с трайните престъпни навици на Сабинов, свързани с укриване, държане и разпространение на наркотични вещества, както и честите му пътувания зад граница.

Определението на Апелативен съд - Варна, с което се потвърждава задържането под стража на Емил Сабинов, привлечен като обвиняем затова, че държи наркотични вещества, за да ги разпространява не подлежи на обжалване.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).