Откриха зала за ерготерапия в училището за деца с нарушено зрение във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:35 / 12.01.2023
1956
Кметът Иван Портних бе гост на специално тържество по повод откриването на зала за ерготерапия в Специалното училище за деца с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна, предаде Агенция "Фокус". Залата е с площ 44 кв. м. и в нея са монтирани сетивни панели, висящи люлки, комбинирана стена за катерене, ролкова пързалка, гигантски валяци и  други съоръжения, съобразени с възрастта, уврежданията и двигателните умения на учениците.

Вложените средства са в размер на 37 824 лева, като 18 000 от тях са осигурени чрез кампания на дарителската онлайн платформа "Подкрепи.бг“, в която се включват хора от цялата страна, каза директорът на училището Жулиета Петкова.

Помещението ще бъде особено полезно за ученици, които имат затруднения с координацията, фокусирането и организирането на дадена дейност. Ерготерапията може да помогне на децата, които се затрудняват да контролират собствените си действия и поведение или трудно интегрират различните стимули, идващи от средата. От полза е и при учебния процес, обясни Петкова.

По-късно тя показа оранжерията, където възпитаниците на училището засаждат и сами се грижат за растения, залата за релакс, както и Музея за история на образованието на зрително затруднените в България. Там са събрани историята и портретите на директори и именити възпитаници на училището, брайлови машини, брайлови учебници и дъски.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).