"Откритие" продължава да открива нови пътища към своята публика

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:41 / 21.06.2022
1166
"Откритие“ продължава да открива нови пътища към своята публика. Международният музикален попфест представи своята 30 годишна история по нетрадиционен начин – с минитурне и срещи с публиката извън Варна, където, особено през последните две години, концертният живот липсваше.

"Откритие“ е един от малкото фестивали не само у нас, но и в Европа с  международен конкурс за песни от млади автори. Започва като първият български конкурс за изпълнители, организиран от недържавна организация още през 1992 година.

В историята  на фестивала първите  си стъпки направиха Десислава Добрева, Миро, Галина Курдова, Михаела Филева и много други, които са утвърдени изпълнители и автори на песни и са сред любимците  на цяла България.

През годините  във  фестивала са участвали изпълнители и автори на песни от близо 70 държави от цял свят и международни  звезди  като Джон  Лоутън, Филип Киркоров, Ингрид, Лейди Лиша  и много други.

Телевизии от Европа, Азия, Африка и Далечния изток популяризираха варненския фестивал по целия свят.

Тази година обаче организаторите на феста избраха да популяризират един от емблематичните фестивали на Варна чрез видеопрожекции от изминалите издания, срещи с публиката и концертни изяви  и в по-малки населени места. Това пътуване беше по проект, наречен "Откритията на "Откритие“ , подкрепен от Национален  фонд  култура  към  Министерство на културата.

На срещите в Добрич, Попово и село Бенковски дойдоха хора от всички възрасти, изкушени от хубавата музика. Участници в музикални колективи от читалища, училища   и граждани  се запознаха  с историята фестивала "Откритие “, представена от неговия създател - Доно Цветков, и аплодираха  чудесните изпълнения на Даниела Петкова (от дует "Мания"), ЕлизНигохозова,  Божидар Шалдъров, Стелиян Донев-Стелко-участници и лауреати от различни издания на фестивала.


Виж коментарите (0)

Още по темата (66):
30.08.2022 Чикс и Джани Валино: "Откритие" е една най-големите възможности за певци, композитори и автори от цял ​​свят!
27.07.2022 Ивелина Балчева: Фестивалът "Откритие" откриваше музикални "открития" преди големите формати
28.06.2022 Китаристът на Б.Т.Р. "искрено и лично" за ММФ "Откритие"
23.06.2022 Популярна певица от Киргизстан със светъл спомен от Варна
26.05.2022 Александрина Симеон: Музиката свързва хората, дава им нови идеи и импулси!
26.11.2020 Песен от САЩ е победител в Международния поп фест “Откритие 2020"
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).