Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриват изложбата "Джаз - Цанко Цанков или един опит за забрана на картини в наши дни"
Автор: Екип Varna24.bg 08:59 / 05.07.2017Коментари (0)1412
©
Арт Галерия Ларго представя изложба - живопис в три части "Малка лятна музика по Ларгото".

Втората част: "Джаз - Цанко Цанков или един опит за забрана на картини в наши дни" ще бъде представена от 6 юли до 19 юли 2017.

"Джаз" беше озаглавена втората част от изложбата "Малка лятна музика по Ларгото", в която представяме Цанко Цанков. Междувременно се наложи в крачка да допълня заглавието на тази изложба така: "Джаз - Цанко Цанков или един опит за забрана на картини в наши дни". 

Защото картините на Цанко, които ще видите в тази изложба, бяха отхвърлени със замах от една известна галерия, от един престижен конкурс и от една всеобхватна социална мрежа... Опитаха се да ги скрият, забранят, отрекат... Защото в тях художникът руши табута и рисува "забранени" (според някого) теми. Но изкуството е това, което винаги устоява на превратностите на времето и на цензурата на фалшивата скромност. 

Джазът е свободен, бунтарски, провокативен. Такива са и творбите на Цанко, които ще види публиката в галерия "Ларго". Скандални, неочаквани, предизвикателни, десетте голямоформатно платна ще предизвикат вълна от интерес, но явно и от протест. Протестът на дребните души, на безпочвената и смешна в 21-ви век пуританска естетика, на първосигналното, неинформирано отричане.
Елате и се насладете на тези почти "забранени" картини от 6 до 19 юли в Арт Галерия Ларго. Очакваме ви на вернисажа на 6 юли от 14 до 18 часа.

Цанко Цанков е роден през 1962 г. в София. През 1988 г. завършва НХА "Н. Павлович" със специалност Сценография. Богатата му творческа биография включва повече от 35 самостоятелни изложби у нас и в чужбина, 23 участия в престижни международни арт-салони като Салон на изкуствата - Буенос Айрес (1988), Биенале на графиката - Варна (1991, 1993), Триенале на графиката - Токио (1995), Салон на изкуствата - Лондон (2001, 2002), Салон на живописта - Бирмингам (2001, 2002), Балканско квадриенале на живописта - Стара Загора (2004, 2008), "Август в изкуството" - Варна (2002, 2004, 2006) и др. Творби на Цанко Цанков притежават ГХГ-Пловдив, галерия "Георг"-Зюлд, Вестерланд, Германия, галерия "Уейтимор"-Лондон, галерия "Миро"-Прага, Музей на изкуството - Схарджах, ОАЕ, както и колекционери от България, Германия, Холандия, Великобритания, Италия, Испания, Белгия, Франция, Гърция, Индия, Сирия, Аржентина, Мексико, САЩ, Япония. Живее и работи във Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: