Откриват изложбата "Многото пътеки към морската история 2015"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:41 / 15.12.2015
768
На 18 декември във Военноморския музей (ВММ) във Варна ще бъде открита традиционната изложба "Многото пътеки към морската история 2015", която представя новите постъпления в музея. Изложбата е жест към дарителите на ВММ, благодарение на които фондът на музея непрекъснато се обогатява.

За първи път ще бъде показано индивидуално спасително оборудване на пилотите от водосамолетната авиация. Ще бъдат представени и нови модели на моторен речен тласкач, на морските кораби "Варна" и "София", както и на военни кораби от втората половина на ХХ в. В изложбата се открояват лични вещи и документи на известни и по-малко популярни български моряци, карти, специални издания и снимки, които разказват за войните от миналия век.

На 18 и 19 декември в музея ще се проведе и благотворителният Коледен базар под наслов "Магията на Коледа". 

За тази благотворителна кампания децата на Варна изработиха коледни картички и празнична новогодишна украса. С нашата съпричастност, чрез избор и покупка на детска творба, в навечерието на новогодишните празници ще помогнем на децата на военнослужещи, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Събраните средства ще бъдат предоставени на Фондация "Деца на Българската армия".

На 19 декември, събота, експозицията на Военноморския музей ще работи с вход свободен. Работно време е от 9.30 до 17.30 ч.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).