Откриват летен веган фестивал във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:26 / 23.06.2016
946
Във Варна ще се провде веган фестивал. Откриването ще се състои от 17:30 часа в хотел "Черно море". 
Мото на феста е "За хората! За животните! За природата!

Събитието е първото подобно по мащаба си за Сдружение "Българско вегетарианско общество" - единствената действаща на територията на България неправителствена организация на вегетарианците и веганите. 

Целта на Фестивала е да информира обществеността за основните причини, които довеждат до избора вегетарианство/веганство и техните аргументи в тези направления - здраве, етика, екология, духовност.

Входът на фестивала е свободен за всички лекции, изложение, сутрешни тренировки, дискусии, игри и голяма част от концерната програма...

Под формата на изложение гостите ще могат да се запознаят с много веган продукти или такива, които стъпват на някои от принципите на веганство и вегетарианство. 

Предвидена е и развлекателна програма под формата на концерти на живо в зала или в парка, танци, разговори и игри. 

Сутрешна тренировка с йога или упражнения, веган пърформънси през деня. Арт работилница за деца на 25-ти и 26-ти от 13:30 до 17:30 часа. Ще се раздават награди от томболи, игри и дори награждаване от онлайн играта, която се провежда в момента на фейсбук страницата - Мис и Мистър ВЕГЕ "VegeTOP без Photoshop".

С теми като "Здравословно хранене - основни правила за всеки", през суровоядство, лечение с веган режим, детокс, ваксини, супер храни, вредите от млякото, природа и зъболечение... - ще се застъпва през трите дни на лекционна програма здравословния аспект. С "Веганство, духовност, карма" и "Храна за ритъм и живот" ще бъде разгледан духовният аспект. Етика, права на животните, веган активизъм са темите от етичния аспект, а не на последно място и от екологията ще има принципи и практически съвети. И още "Устойчиво развитие и веганство" и общи дискусии за инициативите и каузите на Сдружение "Българско вегетарианско общество", както и Общо събрание, на което всеки може да стане член на Сдружението.



Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).